به گزارش مشرق، شبکه پرس تي وي گزارش داد: مايکل تکاچيک، استاد دانشگاه آوستين امريکا در گفتوگو با خبرگزاري توران جمهوري آذربايجان، فساد مالي، فاصله طبقاتي، فشار بر مخالفان و مشکلات اقتصادي را از جمله انگيزههاي اصلي قيامهاي مردمي دانست.
اين استاد امريکايي گفت، به رغم درآمدهاي سرشار جمهوري آذربايجان از فروش نفت، بخش بسيار ناچيزي از اين درآمد نصيب مردم و اقشار آسيبپذير ميشود.
وي افزود، اتکا به پليس و نيروهاي امنيتي در طولانيمدت ضامن حفظ و ادامه کار رژيمهاي خودکامه نخواهد بود.
اين در حالي است که در روزهاي اخير تعدادي از احزاب و تشکلهاي مخالف دولت باکو از جمله "جبهه خلق" با اعلام حمايت از قيامهاي مردمي در کشورهاي مصر و تونس، مردم جمهوري آذربايجان را به قيامهاي مشابه فرا خواندهاند.
مقامات جمهوري آذربايجان نيز بدون توجه به سياست رژيمهاي مصر و تونس در اسلامستيزي، حجابستيزي و مشکلات معيشتي و فساد مالي که به قيام مردم منجر شده است، مسائل و مشکلات آذريها را با مشکلات مصر و تونس بيشباهت دانستهاند.
همزمان با اين قيامهاي مردمي، علي حسناف، معاون نخست وزير جمهوري آذربايجان با مضحکه قرار دادن انقلاب تونس گفت: "مخالفان جمهوري آذربايجان را از جستجوي سبزيفروش براي خودسوزي برحذر ميدارم."
قيام مردم تونس درپي خودسوزي يک جوان تخصيلکرده آغاز شد که در شهر سيديبو زيد با فروش ترهبار امرار معاش ميکرد.
افزون بر اين، درپي درخواست تعدادي از مخالفان دولت باکو براي تخريب مجسمه حسني مبارک، رئيس جمهوري مصر در شهرک خوردالان در حومه اين شهر، پليس و نيروهاي امنيتي جمهوري آذربايجان دور مجسمه را حصار زنجيري کشيدهاند و شبانهروز از آن محافظت ميکنند.